onsdag 6. juli 2011

Rørte jordbær!





Denne sommeren er jeg hjemme i jordbærsesongen og da får jeg endelig laget rørte jordbær! Ikke noe kan sammenlignes med den gode lukten og smaken av rørte jordbær når høstmørket og kulden setter inn!

Ett brett med norske, litt små bær, men god på smak, ble kjøpt inn og snille samboer renset alt sammen! Jeg brukte følgende oppskrift som jeg har fått av en god venninne :-)

2 kg renset jordbær, kuttes i biter
1 pose Jam frysepuver
1/2 - 1 kg Tate Lyle ekstra fint sukker

Det er en smakssak om man ønsker store, små eller ingen biter med jordbær i røra. Jeg syns det er godt med litt biter. Jeg laget 2 kg i to omganger og begynte med en halv kilo sukker og smakte til om det skulle has i mer sukker. Jeg brukte cirka 3/4 kg sukker pr 2 kg denne gangen. Noen bær er jo surere/søtere enn andre :-)

Sukker og frysepulver røres sammen først og has i bærene. Røres til sukkeret er oppløst (dette går fortere jo finere sukker - derfor bruker jeg Tate Lyle). Jeg har en stor Kenwood, men vanlig mikser kan sikkert også brukes.

I år kjørte jeg rundt i flere butikker for å finne egnet fryseemballasje og endte opp med noe fra Staples i aluminium med papplokk! Cirka 4 dl puttet jeg i hver boks. Det ble 17 bokser av de 4 kiloene som jeg rørte. 

Gleder meg til å nyte de til høsten og vinteren :-)

Resten av jordbærene spiste vi til dessert, gjemte litt til frokosten i morgen og noe ble fryst ned med bare sukker.

1 kommentar:

  1. Åhhh så perfekt!!! Jeg sto i butikken i går og lette fryse, sylte, pektin poser opp og ned etter oppskrift på rørte, også vips så kommer den her!
    Ja da blir det neste ukes prosjekt på hytta! ;)
    Tuuusen takk!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...