Storesøster Elin og jeg baker lefser til jul! Vår søster Heidi har kurset oss i noen år før vi turte prøve på egenhånd! Lillesøster Oddhild har laget superfine magebånd til lefsepakkene :-) |
Først lager vi smurningen etter bestemors oppskrift - nammmm |
Deigen røres sammen |
Cirka 20 emner - og så er det bare å kjevle i vei! |
Ikke mange sekundene på takka før lefsen er stekt - her må man være rask med lefsepinnen! |
Lefsene smøres mens de er myke og varme, brettes og puttes i poser. Rett i fryseren i passe porsjoner! |
Oppskrift på Kaffelefser
3 egg2 kp sukker
2 kp kefir
1 kp smeltet margarin
1 kp sirup
4 ts hjortesalt
1,5 - 2 kg hvetemel
Egg og sukker røres sammen. Alt det våte has i. Mel blandes med hjortesalt og røres i. Bruk cirka 1,5 kg + + til passe deig. Resten brukes tl utbaking. Form deigen til en pølse og del opp i 20 - 24 emner. Legg de på bakepapir med godt med mel. Dekk til med et bakeklede. Kjevle ut og bruk mel hele tiden. Tynne lefser legges på takke (styrke 6-7) og stekes i 2-3 sekunder på hver side. Legges mellom mange lag med kleder for å holde de myke og varme.
Lefsesmurning
1/2 kg meierismør (værelsestemperert), fungerer fint med Flora smør, også!
250 g finsukker (for eksempel Tate & Lyle)
250 g melis
1 pk prim (værelsestemperert)
2-3 ss lettrømme
ca 2 ss revet brunost
Alt has i en foodprosessor og kjøres til jevn røre. Dekk til med plast og sett i kjøleskap.
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
SvarSlett