lørdag 17. desember 2011

Lefsebaking

Storesøster Elin og jeg baker lefser til jul!
Vår søster Heidi har kurset oss i noen år før vi turte prøve på egenhånd!
Lillesøster Oddhild har laget superfine magebånd til lefsepakkene :-)

Først lager vi smurningen etter bestemors oppskrift - nammmm


Deigen røres sammen

Cirka 20 emner - og så er det bare å kjevle i vei!

Ikke mange sekundene på takka før lefsen er stekt - her må man
være rask med lefsepinnen!










Lefsene smøres mens de er myke og varme, brettes og puttes i poser.
Rett i fryseren i passe porsjoner!

Oppskrift på Kaffelefser
3 egg
2 kp sukker
2 kp kefir
1 kp smeltet margarin
1 kp sirup
4 ts hjortesalt
1,5 - 2 kg hvetemel

Egg og sukker røres sammen. Alt det våte has i. Mel blandes med hjortesalt og røres i. Bruk cirka 1,5 kg + + til passe deig. Resten brukes tl utbaking. Form deigen til en pølse og del opp i 20 - 24 emner. Legg de på bakepapir med godt med mel. Dekk til med et bakeklede. Kjevle ut og bruk mel hele tiden. Tynne lefser legges på takke (styrke 6-7) og stekes i 2-3 sekunder på hver side. Legges mellom mange lag med kleder for å holde de myke og varme.

Lefsesmurning
1/2 kg meierismør (værelsestemperert), fungerer fint med Flora smør, også!
250 g finsukker (for eksempel Tate & Lyle)
250 g melis
1 pk prim (værelsestemperert)
2-3 ss lettrømme
ca 2 ss revet brunost

Alt has i en foodprosessor og kjøres til jevn røre. Dekk til med plast og sett i kjøleskap.

1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...